REUTERS

Обізнане джерело розповіло, що хакери надали  відомству інформацію про уразливості, яка дозволила приступити до підбору коду для доступу до смартфону. Найбільш серйозною проблемою був не підбір чотирьох правильних цифр, а дезактивація системи, яка стирає дані після 10 спроб, передає Газета.ру.

Читайте такожУ ФБР розповіли, як зламали iPhone стрілка з Сан-Бернардіно

У статті хакери діляться на три види. Перші розкривають вразливості для публіки і розробників, після чого проблеми усуваються. Другі користуються напрацюваннями для злому мереж і крадіжки інформації. Треті, в свою чергу, зараховують до певної середньої категорії, вони продають дані урядам і компаніям.

Відео дня

Уточнюється, що програміст з цієї третьої категорії і міг брати участь у даній справі. Знайоме з питанням джерело зазначило, що в такому випадку ФБР не була потрібна допомога ізраїльської компанія Cellebrite, яку вважають відповідальною за злом.

Раніше ФБР розповіло, як зламав iPhone стрілка з Сан-Бернардіно.

В середині лютого суд штату Каліфорнія зобов'язав компанію Apple дати доступ ФБР до заблокованої інформації на iPhone. Телефон належав одному з терористів, які напали на центр для людей з обмеженими можливостями у Сан-Бернардіно і вбили 14 людей.