keddr.com

Як повідомляє японська газета Asahi Shimbun з посиланням на президента компанії Тацумі Кимисиму, протягом двох-трьох років Nintendo може зняти 3D-мультфільм за участю своїх персонажів відеоігор, включаючи Маріо з "Супер Маріо" і Лінка з "Легенди про Зельде", передає РБК.

Читайте такожУ ЗМІ з'явилися перші відомості про нову приставку Nintendo

Тацумі Кимисима зі свого боку подробиці не розкрив, але підтвердив виданню, що Nintendo шукає партнера для повноцінного кіновиробництва і веде переговори з декількома студіями. Він підкреслив, що в процесі роботи над фільмом Nintendo має намір "зробити стільки, скільки зможе".

Відео дня

Мова йде про те, що Nintendo не просто надасть ліцензію на використання її персонажів якій-небудь сторонній студії, а буде надавати фінансування і безпосередньо брати участь у процесі виробництва, приймаючи рішення, пояснив The Wall Street Journal прес-секретар Nintendo Макото Вакае. Для кіновиробництва Nintendo планує використати частину коштів, отриманих від продажу мажоритарної частки в американському бейсбольному клубі Mariners, сказав представник компанії. Він не уточнив, які саме персонажі з ігор Nintendo можуть з'явитися у фільмі.

В кінці квітня американський підрозділ Nintendo домовився продати більшу частину своєї частки в Mariners, вартість якої оцінюється в $1,4 млрд, групі з 17 міноритаріїв клубу, писала газета The Seattle Times. В результаті операції у покупців буде 90% Mariners,у Nintendo, яка контролювала клуб 24 роки, залишиться 10%.