космос / www.ninfinger.org

До такого висновку приходять деякі спостерігачі, які стежать за траєкторіями навколоземних об'єктів за допомогою аматорських телескопів і камер, повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на Space.com.

Такої думки дотримується Томас Дорман, неодноразово стежив за прольотами восьмитонної станції, яка з березня цього року втратила зв'язок з землею. «Якщо я правий, Китай буде чекати до останньої хвилини, щоб сказати світові, що у них проблема зі станцією», - сказав Дорман.

Читайте такожВчені описали можливі хімічні та фізичні властивості "Планети Х"

Відео дня

«Якщо її уламки впадуть на населену територію, це буде дійсно не найкращий день... Ймовірність мала, але іноді такі речі трапляються, тому треба бути насторожі», - вважає він. У березні представники китайського центру підготовки космонавтів пояснили, що втрата телеметрії зі станцією може призвести до неконтрольованого її сходу з орбіти в майбутньому. На думку Дона Чена, експерта вашингтонського дослідницького центру Heritage Foundation, викликає підозру те, що китайська влада так і не оголосила передбачуване місце і час сходження. «Це може говорити про те, що сходження з орбіти буде неконтрольованим», - вважає експерт.