REUTERS

Як передає Lenta.ru, вчені прийшли до висновку, що виконання фізичних вправ в певному часовому інтервалі після занять розумовою працею забезпечує засвоєння інформації. Краще всього приступати до тренувань через чотири години після розумової роботи.

У ході дослідження вчені спостерігали за ефектом довготривалого запам'ятовування нещодавно отриманої інформації.

72 учасника протягом 40 хвилин запам'ятовували представлену на фотокартках інформацію про 90 місцезнаходжень.

Відео дня

Читайте такожПогіршення пам'яті назвали результатом придушення спогадів

Потім випробовуваних розділили на три групи. Перша виконувала фізичні вправи відразу, друга - через чотири години. Третя не виконувала фізичні вправи.

Тренування тривали 35 хвилин і складалися з інтервальних вправ на велотренажері (з навантаженням до 80% від максимальної частоти серцевих скорочень).

Через дві доби вчені провели тести, що дозволяють дізнатися про ступінь запам'ятовування інформації учасниками. Найкраще із завданням впоралися учасники з другої групи. У них вчені через деякий час також виявили активність у гіпокампі - ділянці мозку, що бере участь в переході короткочасної пам'яті в довготривалу.

Ранні лабораторні дослідження тварин дозволяють припустити, що природні хімічні сполуки організму (дофамін і норадреналін) можуть поліпшити консолідацію пам'яті.