REUTERS

Також БемБроган, що покинув компанію в червні, звинуватив керівництво Hyperloop One у погрозах, в тому числі фізичної розправи, передає Бі-бі-сі. Як заявив колишній технічний директор компанії, на його робочому столі, після того як він зустрівся з російськими інвесторами, був залишений зашморг.

Читайте такожПотяг Hyperloop пройшов перше успішне випробування

Як підтвердження він надав фотографії, які свідчать, на його думку, про те, що зашморг приніс брат голови ради директорів і відомого венчурного інвестора Шервіна Пишевара - Афшин, який займає в компанії посаду головного юриста.

Відео дня

Відповідачами за позовом Брогана БемБрогана виступають Шервін Пишевар, заступник голови правління Hyperloop Джо Лонсдейл і один із співзасновників компанії Роберт Ллойд.

БемБроган звинувачує своїх колишніх колег в клановості. За його словами, на керівні посади вони брали в основному родичів і друзів. У той час як до співробітників керівництво компанії відносилося погано і сприяло їх "маргіналізації".

Сам БемБроган звільнився з Hyperloop One в червні, не надавши жодних пояснень причин свого звільнення. Відомо, що він офіційно попросив захисту у штату, по який звертаються в основному в разі загроз.

Крім БемБрогана позови щодо компанії подали ще кілька колишніх співробітників Hyperloop One. Юрист компанії в інтерв'ю агентству Блумберг заявив, що подали позови до компанії колишні співробітники, які  брали участь у змові проти керівництва, яке було в курсі, що відбувається.

Компанія Hyperloop One займається розробкою транспортної системи майбутнього, один з головних проектів компанії - створення вакуумного поїзда Hyperloop .