REUTERS

Про це повідомляє Windows Central, повний запис заходу також доступний на офіційному сайті розробника, передає РБК.

Пакет оновлень буде доступний для користувачів навесні 2017 року. Він буде включати в себе оновлену версію стандартної програми Paint, яка вперше за свою історію дозволить створювати 3D-графіку без спеціальних професійних навичок. За словами представника розробника оновлення Меган Сондерс, для того, щоб створити тривимірне зображення, треба буде намалювати його на площині, а потім за допомогою спеціальної функції автоматично «надати йому об'єм».

Читайте такожMicrosoft перекласифікує свою операційну систему Windows 10 на "рекомендоване оновлення"

Відео дня

Створені в додатку тривимірні моделі можна буде роздрукувати на 3D-принтері. Сондерс назвала цю можливість програми «новим кроком у розвитку інновацій».

«Якщо ми дамо світу можливість познайомитися з 3D, то настане нова епоха в подачі інформації, нова епоха інновацій <...> Створення 3D-контенту повинно бути таким же простим, як зйомка фотографій», — заявила Сондерс.

Як пише AIN.UA, підтримкою 3D обзавівся і PowerPoint. "Якщо вам не вистачало творчості в цьому епохальному додатку для презентацій, то в ньому в якості джерела імпорту об'єктів також доступно співтовариство Remix3D", - пише видання.

Дивитися на творіння, створені в 3D Paint, можна не тільки на екрані ноутбука, продовжує AIN.UA. Представник Microsoft показав інтеграцію доповненої реальності в браузер Microsoft Edge, надівши окуляри HoloLens і маніпулюючи рухом голови об'єктами Remix3D.

REUTERS

Крім HoloLens Microsoft в партнерстві з HP, Dell, Lenovo, Asus і Acer випустить більш дешеві окуляри віртуальної реальності, ціни на які будуть починатися з $299. Такий крок виглядає логічним, враховуючи кількість ПЗ для роботи з 3D-контентом в оновленні — його треба буде за допомогою чогось дивитися. Компанія більше не надала жодних деталей про дешеві VR-шоломи.

Читайте такожGoogle розробляє нові окуляри віртуальної реальності - ЗМІ

REUTERS

Для любителів комп'ютерних ігор, які традиційно користуються Windows, Microsoft представила вбудовану можливість стрімінгу ігрового процесу. По суті, в Creator's Update буде вбудовано аналог Twitch, сервіс під назвою Beam. Він дозволить легко запускати стріми своїх ігор і взаємодіяти з глядачами.

Читайте такожMicrosoft викупить з ринку 10% своїх акцій на $40 мільярдів і підвищить дивіденди

Одна з найбільш корисних нових функцій — можливість розміщувати контакти друзів прямо на панелі задач. Тепер замість того, щоб в конкретному додатку шукати контакти користувача, його можна буде помістити на панель задач. Щоб поділиться з таким другом документом, достатньо буде просто перенести його на іконку користувача.

ain.ua

Над контактами з'явиться нова спливаюча панель, в якій будуть знаходитися всі комунікаційні програми, включаючи Skype, пошту. На ній будуть агрегуватися всі повідомлення з різних джерел. Контакти тепер зможуть «зачепити по плечу», що призведе до появи маленького анімованого емодзі над їх фотографією на панелі завдань.

Крім оновлення системи, Windows представила нові пристрої — настільний комп'ютер Surface Studio і ноутбук Surface Book другого покоління, передає РБК.

REUTERS

Комп'ютер Surface Studio оснастили 4 Гб і більше оперативної пам'яті і 32 Гб і більше постійної пам'яті. Він працює на базі процесора Intel Core i5 або i7. Роздільна здатність сенсорного екрану складає 4,5 K, діагональ — 28 дюймів.

Читайте такожHewlett-Packard представила Windows-смартфон, що замінює 3 види пристроїв

Ноутбук другого покоління Surface Book i7 за бажанням користувача зможе перетворюватися в блокнот чи в планшет для малювання.

REUTERS

Діагональ екрану складає 13,5 дюйми, час автономної роботи становить 16 годин, що, як зазначили в Microsoft, на 30% довше, ніж у попередньої версії. Об'єм оперативної пам'яті складе від 8 до 16 Гб, а постійної — від 128 Гб до 1 Тб.