Ілюстрація / REUTERS

Депутати Європарламенту планують розглянути повний набір правил щодо взаємодії людей зі штучним інтелектом та роботами, передає ВВС.

Зазначається, що євродепутати мають вирішити чи надавати роботам статус «електронної людини».

У звіті, зокрема, визначається, що світ стоїть на порозі "нової індустріальної революції роботів". Крім того, документ містить рекомендації, що всі розробники мають переконатися, що роботи мають вимикач, який дозволить у разі необхідності відключати всі функції. Також користувачі повинні мати можливість використовувати роботів "без ризику або страху фізичної або психологічної шкоди".

Відео дня

Читайте такожУ Японії до 100-річчя з дня смерті відомого письменника створили його двійника-робота (відео)

В разі, якщо депутати Європарламенту проголосують на користь законодавства, документ направлять національним урядам для подальшого обговорення поправок, перш ніж документ стане законом ЄС.

Видання також зазначає, що доповідь підіймає питання, пов'язані з особистим життям, людською гідністю і фізичною безпекою людей, якщо системи виходять з ладу або зламані.

Як повідомляв УНІАН, у Китаї вперше робот, створений для навчання дітей, "напав" на людину.

Інцидент стався на виставці China Hi-Tech Fair (CHTF). Робот Little Chubby був залишений без нагляду на деякий час, після чого він несподівано "врізався" у скляний намет і травмував відвідувача. Потерпілого з травмами госпіталізували відразу після неконтрольованих дій робота.