rusbase.vc

Компанія «Samsung Electronics Україна» найближчим часом має намір обмежити доступ до додатків, які дають змогу дивитися заборонені російські телеканали, у телевізорах з технологією Smart TV її виробництва.

Як повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, відповідне рішення «Samsung Electronics Україна» ухвалила після зустрічі з представниками Нацради, присвяченої виконанню розпоряджень судів про заборону трансляції деяких російських каналів.

«Представники компанії – виробника електроніки повідомили, що «Samsung Electronics Україна» здійснює свою діяльність винятково з дотриманням вимог законодавства України і тому має намір виконати вищезгадані розпорядження відповідних рішень судів. Таким чином, компанія «Samsung Electronics Україна» найближчим часом планує обмежити доступ до заборонених судами каналів у телевізорах з технологією Smart TV на території України», – сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожSamsung більше не буде постачати ноутбуки в Європу

Нацрада також нагадала, що раніше доступ до додатків, які дають змогу дивитися заборонені російські телеканали, також обмежила компанія LG.

Як повідомляв УНІАН, раніше Нацрада з питань телебачення і радіомовлення просила суд визнати програми чотирьох російських каналів:

«Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир, які не відповідають законам України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Читайте такожSamsung і Apple обмежили патентну війну територією США

25 березня Київський адміністративний суд ухвалив рішення призупинити трансляцію цих телеканалів в Україні на час розгляду позову. Попри це, в Нацраді заявили, що провайдери Донецької і Луганської областей не виконують рішення суду про відключення трансляції російських телеканалів.

На сьогодні неадаптованими і тимчасово забороненими для розповсюдження на території України визнано 15 російських каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «РЕН-ТВ», «Life News», «Russia Today», «РБК-ТВ», «История» (ВГТРК).