Презентація Apple в жовтні / REUTERS

Перша осіння презентація Apple відбулася 14 вересня 2021 року. На ній була представлена нова модель iPhone 13, її відмінності від попередніх моделей і технічні особливості гаджета. Також виробник розповів, якими будуть Apple Watch Series 7.

Сьогодні компанія провела другу осінню презентацію. Текстову та відеотрансляцію можна подивитися нижче.

Осіння презентація Apple 2021 - які пристрої представлять

Що буде на презентації / УНІАН

Як ми вже сказали, у вересні бренд показав фанатам техніки від Apple нові моделі гаджетів: iPhone 13, iPad Pro, iPad mini і Apple Watch Series 7. Цього разу, ймовірно, ми побачимо:

Відео дня

MacBook Pro на ARM

Оновлена модель Mac, причому, очікується цілих дві: з екраном на 14 і 16 дюймів. Версія з 14-ти дюймовим екраном замінить колишню, 13-ти дюймову.

Є думка, що ноутбуки від Apple вийдуть зі зменшеними рамками екрану і збільшеною роздільною здатністю, тобто, буде два варіанти:

  • 3024 x 1964 пікселів в MacBook Pro 14.
  • 3456 x 2234 пікселів в MacBook Pro 16.

Повернутися роз'єми, яких багатьом так не вистачало: MagSafe для зарядки, слот для SD-карт і, можливо, HDMI. Основними портами як і раніше будуть USB-C.

Основна особливість новенького MacBook Pro - це ARM-процесор Apple M1X (або M2). Доступний він буде в двох версіях:

  • 10-ядерний процесор і 16-ядерний графічний чіп.
  • 10-ядерний процесор і 32-ядерний графічний чіп.

У M1X буде 8 високопродуктивних і 2 енергоефективних ядра, кількість оперативної пам'яті зросте до 64 ГБ. В результаті нові MacBook Pro будуть набагато потужнішими, ніж попередні версії на Intel і M1.

macOS Monterey

Експерти стверджують, що з імовірністю 100% виробник повідомить дату виходу операційної системи, яка тестується з червня 2021 року. На даний момент існує 10 бета-версій і жодної остаточної. Існує припущення, що нова ОС вийде перед початком продажів MacBook Pro.

AirPods 3-го покоління

Ще одна новинка, про яку, швидше за все, Apple мовчати не буде. Стало відомо, що нові AirPods будуть схожі на AirPods Pro, але без змінних амбушюр. Ємність акумулятора зарядного кейса буде збільшена на 20%. 

У навушниках 3-го покоління користувачі, на жаль, не побачать якісного шумозаглушення, просторового аудіо і режиму спілкування. Зате в навушниках покращаться низькі частоти. 

Що відомо точно - у продажу залишиться тільки версія навушників з бездротовою зарядкою.

Mac mini з новим дизайном

Відомо, що на презентації 18 жовтня ми цілком зможемо побачити оновлений найменший Mac. Його кришка стане тоншою, а верхня сторона буде виконана з органічного скла.

У Mac mini будуть: чотири порти USB4 / Thunderbolt 3, два USB-A, Ethernet і вихід HDMI. Також в комп'ютері з'явиться магнітний роз'єм живлення, як в 24-дюймовому iMac. Працювати техніка буде на процесорі M1X. Він замінить версію з Intel, яка досі продається. 

Вас також може зацікавити: