Біля Рівного розкопали скелет самки лося / фото suspilne.media

Українські археологи розкопали скелет самки лося періоду бронзового віку (3-2 тисячоліття до нашої ери) поблизу Рівного.

Про це розповів керівник експедиції Олексій Войтюк, передає "Суспільне".

"З огляду на специфіку черепа, можна припустити, що це лось, але відсутність рогів вказує, що це самка лося. Також, з огляду на розташування кістяка, можемо припустити, що це ритуальне поховання. Але наголошу, що це лише припущення, підтвердити це зможемо лише після аналізу кістяка тварини", – розповів археолог.

Зазначається, що рештки тварини цього історичного періоду на території області розкопали вперше.

Біля Рівного розкопали скелет самки лося / фото suspilne.media
Біля Рівного розкопали скелет самки лося / фото suspilne.media

Читайте такожВчені знайшли скам'янілості морського чудовиська, яке жило 435 мільйонів років томуАрхеологічні розкопки ведуть на межі Рівного та Квасилова члени експедиції охоронно-археологічної служби Національної академії наук та краєзнавчого музею. В розкопах найчастіше археологи натрапляють на фрагменти посуду.

Раніше повідомлялося, як китайські археологи виявили шматок хребта динозавра, який жив близько 200 мільйонів років тому.

А на морському дні біля невеликого іспанського острова Портіксол знайшли одну з найбільших в Іспанії та Європі колекцій золотих монет часів Римської імперії.

Вас також можуть зацікавити новини