До спільноти гравців медіаринку, які активно відстоюють захист прав інтелектуальної власності, доєдналися телеканал XSPORT та платформа для досліджень контенту Watched, ставши учасниками Ініціативи «‎Чисте небо». 

В’ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи, вітає нових учасників у «‎Чистому небі» та підкреслює, що розширення спілки сигналізує про підвищення готовності гравців медіаринку активніше захищати контент від крадіїв. «‎Безумовно, антипіратський напрямок роботи для будь-якої компанії потребує постійної уваги та зусиль, але реалії є такими, що моніторинг та різноманітні способи захисту контенту від незаконного використання мають стати невід'ємною складовою кожного бізнесу у медіаіндустрії. Втім, кожен, хто витрачає ці зусилля, відчуває результат у підвищенні стабільності власного бізнесу, який розхитує піратство. Я радий, що в рамках Ініціативи «Чисте небо» учасники мають можливість ефективно використовувати інструменти захисту інтелектуальної власності та отримувати підтримку у цьому напрямку — це внесок у добробут сфери медіа в Україні і не тільки».

XSPORT — український мультиспортивний канал, який активно та оптимістично підтримує боротьбу з крадіями контенту. Олег Шадрунов, генеральний директор телеканалу, коментує: «‎Захист авторських прав в Україні вже не є нерозв'язною проблемою, як це було в минулому. Завдяки таким ініціативам як «Чисте небо», міжнародним практикам і сервісам на даний момент можна спокійно обмежити несанкціонований доступ до авторського контенту і захистити його від незаконного поширення».

Відео дня

Ще один новий учасник Ініціативи, платформа Watched, за допомогою штучного інтелекту аналізує відеоконтент до його релізу та надає компаніям, які займаються створенням і дистрибуцією контенту, інструменти оцінки його ефективності, в тому числі в аспекті antipiracy. Олексій Шалденко, CEO компанії, підкреслює, що рішення вступити до Ініціативи «Чисте небо» саме й було продиктовано необхідністю посилити захист контенту як профілактично, інформуючи компанії про необхідність уваги до цього питання та про існуючі інструменти захисту, так і за фактом порушення права інтелектуальної власності. «‎Ми хочемо максимально підтримувати своїх клієнтів та знижувати кількість випадків піратства».

Микола Фаєнгольд, заступник керівника Ініціативи «Чисте небо», відмічає: «Кожен новий учасник «Чистого Неба» закріплює наші наміри та відчуття, що ми йдемо у правильному напрямку. Особливо приємно, що всеукраїнський телеканал, що має права на спортивний контент, розділяє наші принципи. Адже на початку створення нашої ініціативи ринок мав сумнів щодо можливості існування дієвої організації для захисту авторських прав в Україні. А на сьогодні ми не просто маємо можливість вносити піратські сайти до світових блеклістів, ми комплексно співпрацюємо з державними інституціями, з міжнародними  партнерами та розвиваємо антипіратські ініціативи на законодавчому рівні‎».

Нагадуємо, що Ініціатива «Чисте небо» відкрита для нових учасників, які зможуть отримати доступ до низки корисних сервісів, в тому числі до внесення ресурсів, які нелегально розмістили їхній контент, на blacklists.org.ua та міжнародну платформу Всесвітньої організації із захисту інтелектуальної власності WIPO ALERT Database, отримати допомогу у виявленні нелегальних розміщень контенту в мережі, блокування фінансових потоків «піратів» в банках і платіжних системах (Visa/MasterCard) тощо. Заявки на вступ можуть подавати продакшн-компанії, іноземні телеканали та правовласники, рекламні агентства, провайдери програмних послуг та всі інші гравці ринку, які відчувають відповідальність за захист прав інтелектуальної власності та розвиток креативної індустрії.