ІТ-бізнесмен вважає, що саме Дія City може стати новим поштовхом у відносинах з іноземними інвесторами / фото ua.depositphotos.com

Директор представництва білоруської ІТ-компанії SoftTeco Павло Шлапак назвав причини, чому український офіс компанії може стати найуспішнішим завдяки Дія City. 

«В нас було достатньо причин для відкриття представництва в Україні. Події останнього року сильно вплинули на ІТ-індустрію в Білорусі, багато хто скористався програмою релокейту в інші країни. Ми подивилися на досвід інших компаній, які прийшли в Україну, і зрозуміли, що потрібно спробувати свої сили тут» - написав Павло у своїй колонці на "Економічній правді". 

Він акцентує на тому, що основну роль у прийнятті рішення на користь України зіграли географічна близькість, високий рівень підготовки спеціалістів та перспектива запровадження Дія City.

Відео дня

Читайте такожВ Україні спростили видачу посвідок на проживання білоруським "айтішникам"Шлапак зазначив, що бачив, як запроваджувався Парк Високих Технологій у Білорусі, і які перспективи це принесло країні. За його підрахунками, якщо спецрежим для ІТ-галузі Дія City запрацює в Україні, то серед усіх офісів компанії SoftTeco, розташованих в різних країнах, український користуватиметься найвигіднішими умовами. 

Павло Шлапак називає український ринок ідеальним балансом між якістю та вартістю послуг. Водночас, покладає багато надій на Дія City. На його думку, спецрежим сприятиме прозорим правилам гри, створить комфортні податкові умови без ухилянь від сплати податків та ризиків. Про гіг-контракти, які зможуть укладати компанії-резиденти  Дія City зі своїми співробітниками, він пише, як про «можливість мати додаткові соціальні бенефіти за зрозумілою для іноземних інвесторів схемою». 

За словами Шлапака, новий податковий режим буде не лише фінансовим, але й іміджевим плюсом. ІТ-бізнесмен вважає, що саме Дія City може стати новим поштовхом у відносинах з іноземними інвесторами та сприятиме виникненню нових масштабних проектів в Україні. 

Нагадаємо, у січні 2021 року стало відомо, що білоруська компанія SoftTeco відкриває представництво в Україні. Його очолив Павло Шлапак. 

2 червня 2021 року Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт №5376 «Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в України». Законопроєкт №5376 є податковою основою для запровадження спеціального правового режиму для ІТ-галузі Дія City. Рамковий законопроєкт про Дія City №4303 пройшов перше читання в Парламенті місяцем раніше.

На презентації законопроєктів про Дія City Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що завдяки спецрежиму доходи IT-галузі в Україні за 3-5 років можуть збільшитись до $16,5 млрд.