Уламки китайської Long March-5B впали в океан / CASC

Уламки китайської ракети-носія Long March-5B в неділю впали у води Індійського океану. Більша їх частина згоріла у верхніх шарах атмосфери.

Читайте такожNASA уклало контракт на відправку туриста на МКС

Про це з посиланням на китайські держЗМІ повідомляє Reuters. Судячи з наданих координат, уламки впали на захід від Мальдівського архіпелагу.

Відео дня

Американське космічне командування підтвердило, що ракета увійшла в атмосферу над Аравійським півостровом, але точне місце падіння уламків назвати не могло.

Зазначається, що минулого року уламки ракети 5B впали в Республіці Кот-д'Івуар, пошкодивши кілька будівель. Про постраждалих не повідомлялося.

У NASA заявляють, що Китай безвідповідально поводиться зі своїм космічним сміттям. В американському агентстві підкреслюють, що космічні держави при запуску ракет мають мінімізувати ризики для людей і власності, а також бути максимально прозорими в подібних операціях.

Що відомо про Long March-5B

  • 22-тонна ракета-носій Long March - 5B стартувала з космодрому на півдні Китаю 29 квітня. Вона вивела на навколоземну орбіту основний модуль третьої орбітальної космічної станції КНР, яку планується розгорнути до 2022 року.
  • Ступінь ракети неконтрольовано повертався на Землю.
  • Повідомлялося, що некерований ступінь ракети-носія може впасти в Азії.