SpaceX перервала запуск прототипу Starship за одну десяту секунди до старту / скріншот

Американська компанія SpaceX перервала випробування прототипу космічного корабля Starship, які проводяться на полігоні в районі Бока-Чіка в американському штаті Техас.

О 22:14 запуск ракети був скасований за одну десяту секунди до старту, пише УП.

SpaceX повідомила, що друга спроба запуску, можливо, відбудеться через 2 години. При цьому варто відзначити, що стартове вікно залишається відкритим до 2:00 4 березня.

Відео дня

Момент переривання запуску:

Ілон Маск повідомив у Twitter, що причина переривання була в занадто суворій настройці параметрів космічного корабля. Він додав, що друга спроба відбудеться ще сьогодні.

false

Нагадаємо, SpaceX сьогодні проводить випробування комплексу Starship, який позиціонується як прототип важкого носія для польотів на Місяць і Марс. Трансляцію запуску веде NASA.

Читайте також"Марс, ми йдемо!": прототип марсіанського корабля Starship вибухнув при посадці, але Маск налаштований оптимістично (відео)

Новий прототип-SN10, повинен буде набрати висоту за допомогою трьох двигунів Raptor і спуститися на землю.

Starship SN10 о 19:49 почали заправляти паливом (метан і кисень). Запуск очікувався о 20:50 за київським часом, але підготовка була перервана через необхідність технічних робіт на стартовому майданчику.

Ілон Маск раніше заявляв, що ймовірність успіху випробувань - близько 60%.

Вас також можуть зацікавити новини