un.org

Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович заявляє, що бойовики на Донбасі продовжують викрадати цивільних осіб з метою отримання викупу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в Нью-Йорку під час чергового засідання Ради безпеки ООН, на якому розглядалася ситуація в Україні.

Шимонович зазначив, що озброєні угруповання продовжують тероризувати населення в районах, які є під їх контролем.

Відео дня

Читайте такожВ Донецьку бойовики викрали суддю апеляційного адмінсуду

“Ми отримуємо повідомлення про вбивства, викрадення, тортури та інші серйозні порушення прав людини, зокрема, знищення будинків, захоплення власності. Вони продовжують викрадати людей для отримання викупу та змушують їх до примусової праці”, - сказав Шимонович.

Також він зазначив, що продовжується практика насильницької мобілізації цивільних осіб, і місцевому населенню погрожують стратами.

Читайте такожУ Донецьку викрали начальника виправної колонії

Окрім того, він додав, що продовжують надходити повідомлення про порушення прав людини українськими добровольчими батальйонами.

В цьому зв’язку він наголосив, що ООН продовжує закликати український уряд більш серйозніше контролювати діяльність цих батальйонів та притягувати до відповідальності членів цих батальйонів за порушення прав людини.