Москаль сообщил о разрушениях, вызванных террористами / УНИАН

Як повідомляє прес-служба голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, жертв і поранених серед мирного населення немає.

Згідно з повідомленням, найскладніша ситуація, як і раніше, залишається в Станиці Луганській і районі. Увечері і вночі бойовики обстріляли районний центр і сел. Валуйське з систем залпового вогню "Град".

У Валуйському снарядами пошкоджено п'ять будинків. Бойовики проникли безпосередньо до Станиці Луганської і обстріляли з автоматичної зброї низку адміністративних будівель. У будівлі райдержадміністрації пошкоджено кілька вікон, зокрема в кабінеті голови РДА Євгенія Бідашка.

Відео дня

Читайте такожМоскаль: бойовики обстріляли будівлю Станично-Луганської райдержадміністрації

Крім того, бойовими діями пошкоджено магістральний газопровід. Зараз у більшій частині Станиці, а також у сел. Валуйське, Малинове і Пшеничне (де в цілому проживає близько 10 тис. цивільного населення) немає центрального газопостачання, через слабкий тиск газу не включаються опалювальні котли. Ремонтні бригади з'ясовують місце і масштаби пошкоджень.

Без електроенергії залишаються сел. Ольхове, Болотенне і кілька вулиць Станиці Луганської.

За даними прес-служби, у Щасті після вчорашнього і позавчорашнього обстрілів ремонтним бригадам вдалося повністю відновити всі системи життєзабезпечення і відвернути техногенну катастрофу, яка могла виникнути через пошкодження лінії електропередач і припинення центрального водопостачання. Зараз системи тепло-, газо-, енерго- і водопостачання працюють у звичайному режимі.