Иллюстративное изображение: укранские военные в Донецком аэропорту / facebook.com/sergei.loiko

ІІнформація про те, що українські військові залишили старий термінал Донецького аеропорту, не відповідає дійсності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Читайте такожУ Генштабі пояснили, чому важливо втримати Донецький аеропорт

Відео дня

"І старий, і новий термінали аеропорту перебувають під контролем українських військових... Дійсно, там дуже багато руйнувань, але ці термінали є своєрідним захистом для тих, хто тримає там оборону", - сказав Лисенко.

Він пояснив, що вчора бойовики вдалися до потужної атаки в районі населеного пункту Опитне з метою оточення аеропорту, але ця атака з великими втратами для терористів була відбита.

Крім того, як зазначив Лисенко, бойовики вдалися до потужних атак на сам аеропорт, і з метою уникнення втрат від ракетно-артилерійського вогню ворога було прийнято рішення про маневрування - відхід від терміналу, але після завершення обстрілу українські військовослужбовці повернулися назад в термінали аеропорту.

Читайте такожЗа день штурму Донецького аеропорту загинуло близько 300 російських солдатів - правозахисники

Як повідомляло, зокрема, "Громадське ТБ" з посиланням на джерело в Пісках, бойовики та російські найманці відкрили сильний вогонь по населеному пункту Піски та старому терміналу Донецького аеропорту. Через значні пошкодження старого терміналу українським силовикам довелося його залишити.