Згуладзе говорит, что киевская патрульная полиция будет самой образованной в мире / Фото УНИАН

72% киян, які подали заявки на співбесіду і подальше працевлаштування в нову патрульну поліцію Києва, формування якої пройде в рамках загальної реформи Міністерства внутрішніх справ, мають вищу освіту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила журналістам заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Згуладзе.

Читайте такожАваков заявив про створення патрульної служби, ДАІ та МРЕВ будуть ліквідовані

Відео дня

«Я багато раз говорила, що 27 тисяч осіб реєструвалися в набір в нову патрульну поліцію Києва. 72% з цих людей мають вищу освіту. Це не дивно для України. Але що дивно, то це те, що 30% і більше мають добру і стабільну роботу, і, попри це, вони готові взяти участь у чомусь невідомому і ризикованому, - сказала Згуладзе – При цьому 18% з групи, яка подала заявки і пройшла реєстрацію, це студенти – магістри і студенти – аспіранти. Тому, думаю, що в Києві буде найосвіченіша поліція у світі. 20% з тих, хто подали заявки - це співробітники МВС, це мене дуже радує».

При цьому Згуладзе відзначила, що реформа МВС – це не спроба покарати, це спроба дати другий шанс – і для системи, і для населення. Крім того, Згуладзе нагадала, що конкурсний набір в патрульну поліцію Києва триватиме до 6 лютого.