REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу заявив т.в.о. військового комісара Львівського обласного комісаріату Олександр Тіщенко.

«Якщо сьогодні спільно з працівниками ДАІ ми допрацюємо спільний алгоритм дій, то вже завтра, у вівторок, наші фахівці візьмуться до виконання своїх обов’язків», – наголосив Тіщенко.

За його словами, представники військових комісаріатів працюватимуть спільно з ДАІ не лише на блокпостах при в‘їзді у Львів, а й на автошляхах Львівської області.

Відео дня

Він також зазначив, що на даний час у Львівській області близько 2 тисяч осіб ухиляються від мобілізації.

Як уточнили УНІАН у Львівському обласному військовому комісаріаті, повістки будуть вручатися водіям транспортних засобів, а пасажирам автомобілів повістки можуть вручатися для уточнення облікових даних „лише при наявності в них документів та якщо вони підпадають під вікову категорію тих, хто може бути мобілізований”.

В облкомісаріаті також відмітили, що за минулі вихідні дні представниками військкоматів разом з ДАІ були вручені 50 повісток, що військові вважають „ефективним заходом”.

Як повідомляв УНІАН, на Львівщині з 7 лютого представники військових комісаріатів спільно з працівниками ДАІ і бійцями батальйону особливого призначення «Львів», чергували на блокпостах встановлених на в‘їзді у місто Львів і виписували водіям повістки до військкомату.

Читайте такожВ рамках четвертої хвилі мобілізації було сповіщено понад 100 тис. осіб - АП

Про це УНІАН повідомив керівник відділу зв’язків з громадськістю Львівського обласного військового комісаріату Роман Поронюк. За його словами, 9 лютого, з 12.00, "ДАІ Львова призупинила співпрацю з працівниками військкоматів щодо вручення повісток”.

За його словами, вдатися до такого способу оповіщення осіб, які підлягають мобілізації, працівники військкоматів були змушені „через великі списки ухильників від мобілізації”.

У свою чергу речник управління ДАІ у Львівській області Галина Лемішко підтвердила, що на 11 блокпостах на в’їзді до міста Львова „минулими вихідними перебували представники військових комісаріатів”, однак наголосила, що „співробітники ДАІ у процес вручення повісток не втручалися. Це була виключно компетенція представників військкоматів”.

Водночас цими вихідними на сторінці «Варта1» у Facebook з’явилася інформацію про те, що на в’їздах до Львова разом з представниками ДАІ і бійцями батальйону «Львів» перебувають представники військкоматів, які виписують повістки водіям. Користувачі писали, що повістки вручають не лише тим, хто ухиляється, а й тим, до кого ще не приходили з повістками.