Сергій Клявлін зазначив, що після призову солдат отримує разову допомогу у сумі 3800 гривень / фото УНІАН

Після звільнення у запас військовослужбовці строкової служби мають право на разову виплату в розмірі середньої зарплати свого регіону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив військовий комісар Київського міського військового комісаріату Сергій Клявлін.

За його словами, після того, як призовник приймається на військову службу, він отримує разову допомогу у сумі 3800 грн. При цьому за ним зберігається місце його попередньої роботи, якщо він працював, та зарплата у розмірі середньої зарплати підприємства, на якому він працював.

Відео дня

Читайте такожВ Україні починається весняний призов на строкову службу

При проходженні строкової військової служби військовослужбовці отримують щомісячне грошове забезпечення у сумі 350 грн. Також строковики мають право на 10-денну відпустку, але не раніше, ніж через 3 місяці після початку служби, а в разі необхідності - на додаткову відпустку за сімейними обставинами.

При звільненні в запас кожен строковик отримує разову виплату у розмірі 8 посадових окладів. Сума залежить від військової посади та звання, на яких строковик закінчує свою службу. Діти-сироти, а також діти з багатодітних сімей отримують 12 посадових окладів.

Клявлін наголосив, що є ще один вид допомоги - це разова матеріальна допомога у розмірі середньої зарплати того регіону, де проживає строковик. Для її отримання військовослужбовець, що звільнився у запас зі строкової служби, має спочатку стати на облік у своєму військкоматі, а потім звернутися із заявою на ім’я військового комісара для отримання цієї допомоги.

Як повідомляв УНІАН, в ході весняно-літньої призовної кампанії на військову службу з Києва планують призвати 780 юнаків. В цілому призовний резерв у столиці становить понад 30 тисяч чоловіків.