Табачник покинул пределы Украины / УНИАН

Про це в ефірі телеканалу "24" розповів керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Я хотів би, щоб ми так боляче не реагували на приїзд або від'їзд чиновників. Приїхав він один раз - ще раз приїде. Так сталося, що він приїхав і одразу ж іншою стороною виїхав з України у Білорусь, звідти - в Москву, а звідти - знову в Ізраїль", - зазначив Василь Вовк.

Читайте такожПри Табачнику були зібрані "досьє" на 1,5 мільйона студентів

Відео дня

Він додав, що Дмитро Табачник залишив Україну через день після приїзду. Розшукових заходів відносно нього не було, адже він не перебуває у розшуку. Василь Вовк запевнив, що приліт колишнього чиновника контролювався.

"У нас є кілька кримінальних проваджень, у яких досліджуються обставини діяльності Міністерства науки, яке очолював свого часу Дмитро Табачник", - підкреслив представник СБУ.

Він зазначив, що Генпрокуратура орієнтується, "коли і що пред'явити Дмитру Табачнику, коли є достатньо доказів, щоб це не була проста формальність, а щоб це була серйозна робота по пред'явленню підозри і по розслідуванню до кінця, аж до судового розгляду".

"Я не готовий вам сказати, на якій стадії в Генеральній прокуратурі знаходиться кримінальне провадження щодо посадових осіб, в тому числі і Дмитра Табачника", - сказав Василь Вовк.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого Дмитро Табачник прилітавв Україну, ймовірно, на похорон колишнього соратника Михайла Чечетова.