Учасники Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» встановили намет на майдані Свободи / фото Софія Цвєткова, UA: Харків

Поруч з наметом «Все для перемоги» свій навіс встановили учасники Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО». 

Зелений навіс з символікою організації з'явився на майдані сьогодні, повідомляє UA: Харків

Читайте такожХарківська влада відповіла на петицію щодо намету волонтерів, на площу уже приїхали вантажівки (фото, відео)

Відео дня

Учасники спілки повідомили про акцію до поліції і позиціонують себе як пікет, розповів голова організації Павло Федоров.  

«Ми повідомили МВС та міські служби про те, що ми проводимо пікет на майдані біля намету «Все для перемоги». Поряд ми встановили свій. В ньому ми консультуємо людей, учасників бойових дій, займаємось реабілітаційними питаннями. Звичайно, що ми підтримуємо Євромайдан і намет. Ми не можемо залишатися осторонь всіх проблем, адже ми разом з 2014 року. Кожен сприймає це так, як захоче. Якщо гадаєте, що ми поставили свій намет на підтримку Євромайдану — зробімо так. Можна трактувати і по-іншому. Це не має значення», — сказав Федоров.

Датою завершення пікету у своїй заявці члени спілки вказали 31 грудня 2019 року.

Зазначимо, що перше засідання у Харківському окружному адміністративному суді за позовом міськради щодо обмеження права на мирне зібрання на майдані Свободи призначено на п'ятницю, 17 травня.

Засідання призначено на 11.00, повідомляється у розкладі на сайті суду. 

Суддя — Владислав Єгупенко. Сторони у справі: позивач — Харківська міська рада, представник позивача — Ігор Козак, відповідач — Михайло Лебедь. В якості третіх осіб вказані: прокуратура Харківської області, Харківська обласна державна адміністрації, Головне управління ДСНС у Харківській області, Головне управління Нацполіції у Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області.