Паспорти РФ отримують тільки "високопоставлені чиновники" окупаційного "уряду" / фото УНІАН

Російські паспорти роздають лише «держслужбовцям першого ешелону» і бойовикам на Донбасі, яким уже нічого втрачати і вони про всяк випадок готують собі шляхи відходу в Росію.

Про це повідомляє нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожЛікар з Донецька про зарплати в ОРДЛО: в Україні за таку зарплату не підуть працювати навіть бабусі

Відео дня

За його словами, так звана "паспортизація" йде «через пень-колоду».

«Обілечують в основному "держслужбовців першого ешелону" та "бойовиків", яким уже нічого втрачати і вони про всяк випадок готують собі шляхи відходу в Росію. Для їх зручності створені як окремі черги на отримання паспортів РФ, так і «ЛДНР» (у кого немає), щоб потім можна було подати документи вже на російський паспорт. Але навіть попри створені «зручності», фактично за цілий місяць в Ростові-на-Дону з "ЛДНР" відправлено трохи більше 500 повністю сформованих пакетів документів "бойовиків" і "держслужбовців" (паспорт України, паспорт т. н. "ЛДНР", переклади копій документів з української тощо)», – повідомляє Тимчук.

Він зазначив, що є і бажаючі не з перерахованих вище категорій, але їхні документи поки особливо не приймають через "першочерговиків". В середовищі пенсіонерів потроху ажіотаж зник, коли останні зрозуміли, що російську пенсію платити не будуть, а українську (як вони кажуть, "хорошу") втрачати не хочеться.

«Ну, поки що формуються списки претендентів "щастя в російському світі" з числа "бойовиків" і "держслужбовців", ми будемо продовжувати потроху радувати тих із них, хто вже подав свої документи на паспорт РФ.

Отже, сьогодні у нас в номінації «найбільш хитрі і спритні»:

- т. зв. "глава МЗС ДНР" Наталія Ніконорова;

- т. зв. "начальник відділу зовнішньополітичних зв'язків та протоколу МЗС ДНР" Ірина Белякова;

- т. зв. «заступник начальника установи – начальник відділу інтендантського та комунально-побутового забезпечення Луганської установи виконання покарань управління виконання покарань МВС ЛНР» Вілен Муромцев», – повідомив Тимчук, опублікувавши відповідні копії документів.

фото Dmitry Tymchuk, Facebook
фото Dmitry Tymchuk, Facebook
фото Dmitry Tymchuk, Facebook
фото Dmitry Tymchuk, Facebook
фото Dmitry Tymchuk, Facebook
фото Dmitry Tymchuk, Facebook

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. 27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки для тих, хто проживає на окупованих територіях Донбасу.

29 та 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центру видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України. Право на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку, зокрема, отримали громадяни України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особи без громадянства, які народилися і постійно проживали на території Криму та виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їхні діти, чоловіки (дружини) та батьки.

МЗС України категорично вимагає від російської сторони невідкладно скасувати всі протиправні рішення щодо паспортизації громадян України та усунути їхні негативні наслідки. У відомстві зазначають, що нормативно-правові акти РФ як попередні, так і майбутні, спрямовані на надання громадянам України російського громадянства протиправним способом, були, є і будуть юридично нікчемними, не будуть мати жодних правових наслідків і не будуть визнаватися українською стороною.

8 травня Кабінет міністрів України прийняв рішення про визнання незаконними російських паспортів, які будуть видавати жителям окупованих українських територій, насамперед Луганської та Донецької областей.