Філарет пообіцяв колись розповісти, про які сили йдеться / фото УНІАН

На предстоятеля Православної церкви України Епіфанія впливають промосковські сили, через це ухвалюються "негативні рішення".

Про це заявив почесний патріарх ПЦУ Філарет після Священного Синоду, передає Еспресо.TV.

Читайте також"Ми не знали, що там написано": Філарет різко виступив проти томосу

Відео дня

"Що цікаво, на нашого предстоятеля митрополита Епіфанія впливають антиукраїнські, промосковські сили. Тому через це ухвалюються негативні рішення", - заявив Філарет.

Стосовно ж того, про які саме сили йдеться, він зазначив: "Я вам колись скажу, хто такі промосковські сили. Я їх відчуваю. Якщо треба, скажу по іменах. Але зараз не скажу".

За словами почесного патріарха, завдання цих промосковських сил - зруйнувати Київський патріархат.

Філарет також додав, що виступає за єдину Українську православну церкву, яка отримала томос, "але всередині Україні має зберегтися Київський патріархат, бо це є гарантом незалежності української церкви".

Як повідомляв УНІАН, патріарх Філарет заявив, що на першому засіданні синоду ПЦУ його нібито хотіли відправити "на спокій", тобто усунути від справ. Він вважає, що така спроба планується знову. Філарет наполягає, що Українська православна церква Київського  патріархату ще існує – і її треба зберегти, а потім домогтися визнання Української церкви патріархатом.