Ремонтники вже зняли пошкоджене скло / фото: ТСН/Юлія Яценко

У Києві на пішохідно-велосипедному мосту, який на вихідних урочисто відкрив мер столиці Віталій Кличко, почали замінювати третє розбите скло.

Про це повідомляє ТСН.

На даний момент ремонтники зняли пошкоджене скло.

Відео дня

Під час робіт на мосту був присутній начальник ділянки фірми «Контракт 61», яка встановлювала скло, Руслан Кабула.

За його словами, постраждав тільки верхній шар скла, який є захисним.

“На перший погляд, я бачу епіцентр удару. Я думаю, що це був якийсь механічний удар", - заявив він.

фото: ТСН/Юлія Яценко

Також він повідомив, що заміна скла здійснюється за рахунок компанії «Контракт 61».

Читайте такожЗ'явилися фото тріснутого "скляного" мосту в Києві

«Це гарантійне скло. Заміну скла бере на себе компанія», - відповів Кабул.

На питання, чи безпечний нововідкритий міст, він не зміг відповісти, адже компанія «відповідає тільки за скло».

«Тріснуло скло, яке повинне пройти випробування на удар, на подряпини. Скло, яке утримує загальне навантаження, не пошкоджено», - уточнив представник компанії.

Варто зазначити, що коли ремонтники зняли верхнє скло, під ним виявилася вода. Кабула не зміг відповісти, як вона там опинилася.

фото: ТСН/Юлія Яценко

Нагадаємо, в Києві через пошкодження скла 26 травня закрили відкритий напередодні новий пішохідний міст, що з'єднує Володимирську гірку та Арку дружби народів.

Згодом з'ясувалося, що пошкоджене лише верхнє, захисне, покриття, а гартоване основне скло не постраждало. Міська влада пообіцяла усунути пошкодження за добу. 

25 травня Кличко відкрив новий завдовжки майже 212 метрів пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів.

Міст побудований із бетону та скла. На міцність скло міський голова випробував разом з братом: вони обоє кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження. Мер запевнив, що 1 кв. метр такої скляної підлоги витримує навантаження у 1150 кг.

Вартість самого мосту - 275 мільйонів гривень. Будівництво фонтану, освітлення території, її благоустрій, прокладка інженерних мереж, проектування об'єктів та інші роботи - близько 90 мільйонів гривень. Зміцнення схилів - майже 55 мільйонів гривень. Таким чином, загальна вартість декількох об'єктів - мосту, фонтану, підпірних стін та інших витрат - становить близько 400 мільйонів гривень.