скріншот

Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсторонила від посади суддю Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка, якій погрожував зброєю інспектору ДАІ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури України, відповідне рішення за поданням ГПУ було ухвалено комісією на сьогоднішньому засіданні.

"Генеральний прокурор звернувся з відповідним клопотанням до Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо судді Оберемка у зв’язку з розслідуванням кримінальних проваджень, у яких йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 (погроза щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством), а також ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - зауважили у прес-службі Генпрокуратури.

Відео дня

Читайте такожУ скандального судді Оберемка відібрали дозвіл на зброю

Як повідомляв УНІАН, 1 березня співробітники ДАІ зупинили позашляховик BMW Х-5, за кермом якого перебував суддя Оберемко, через порушення ним правил дорожнього руху. Під час оформлення протоколу суддя погрожував пістолетом інспектору ДАІ, а також журналісту, який знімав інцидент на камеру.

2 березня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження проти судді.