Сегодня проводится Час Земли / sunearthday.nasa.gov

Сьогодні, 28 березня, о 20:30 за київським часом заплановано проведення акції «Година Землі 2015» – люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, зазначається, що Година Землі – щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (Світовим фондом дикої природи). Вона проводиться останньої суботи березня і закликає господарства та комерційні установи вимкнути необов’язкове світло та електричні пристрої на одну годину.

Відео дня

Акція була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. Торік у ній взяло участь понад 55 її міст та містечок, зокрема, Київ, Одеса, Львів та інші. У 2014 році Година Землі перетворилася у найбільший у світі природоохоронний рух: до неї приєдналося більш як 7 тисяч міст у 162 країнах по всьому світі.

Читайте такожУкраїна в ніч на неділю переходить на літній часОкрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.