0629

Міська влада хоче винести на розгляд депутатів питання про проведення експертизи для 9 приватних будинків в МКР "Східний", які були повністю зруйновані в результаті прямого попадання снарядів 24 січня 2015 року.

Про це повідомив голова Орджонікідзевської райадміністрації Володимир Степанов, повідомляє 0629.

Всього в ході теракту снаряди потрапили в 13 житлових будинків. При цьому, як стало відомо, господарі 4 будинків (два будинки на два господаря - ред.) просять у міста купити квартири, а ось більша частина власників - 9 родин - все ж сподівається, що їхні будинки будуть відновлені. Готові чекати.

Відео дня

Читайте такожУ Маріуполі під час затримання застрелився диверсант - МВС

"Ми будемо звертатися до сесії, депутатів, щоб були виділені кошти на проведення експертизи ліцензованою організацією. Коли вона буде проведена, в рамках кримінальної справи, яку було відкрито СБУ 24 січня 2015 року, ми будемо мати інформацію, скільки коштів піде на відновлення будинків", - зазначив Степанов.

Очільник району наголосив, що за попередніми підрахунками на це піде до 15 мільйонів гривень. Місту таку суму виділити не під силу, тому планують домагатися від уряду.

Читайте такожУ Маріуполі відкрили Центр психологічної підтримки

Крім того жителям зруйнованих будинків у Орджонікідзевській райадміністрації пропонують створити прецедент і спробувати судитися з державою. У той же час, як поділилася з 0629 сім'я Мазур( вул. Кузбаська, 50) поки до таких дій вони не готові.

Раніше всі роботи з відновлення оцінили в 105 мільйонів гривень.10 вже було виділено на компенсацію сім'ям загиблих. 4 мільйони піде на відновлення багатоповерхових будинків.