Росія незаконно утримує 24 полонених українських моряків / фото УНІАН

Одному з українських моряків-військовополонених, захоплених Росією в листопаді 2018 року біля Керченської протоки, потрібна операція.

Останні новини про стан моряків повідомив Віктор Сорока, батько військовополоненого Василя Сороки, передає «Обозреватель».

Читайте такожПолонені українські моряки розуміють, що зараз є хороший шанс на їхнє звільнення – адвокат

Відео дня

"Василеві потрібна ще одна операція. Він зараз відмовився від ще однієї операції. Сказав: "Я не хочу тут оперуватися, буду вже оперуватися в Україні". Іншим двом (пораненим. – Ред.) – Артеменку і Ейдеру – жодної допомоги не надавали", – сказав батько моряка.

За його словами, за майже вісім місяців полону хлопці емоційно втомилися.

"Але наші сім'ї їдуть на суд, це підтримає їх і дасть їм змогу витримати цей останній етап до їхнього звільнення", – сподівається він.

"Тиск залишається, але хлопці тримаються мужньо, на гордість батькам, на гордість всій Україні. Вони вірні присязі, вірні своєму військовому обов'язку і офіцерській честі", – наголосив Сорока.

Раніше адвокат українських моряків-військовополонених Микола Полозов сказав, що якщо Росія не звільнить українських моряків за 1-1,5 місяці, то справа може дійти до Генеральної асамблеї ООН. Полозов не виключив, що західні країни можуть ухвалити проти РФ новий, посилений пакет санкцій.