ru.krymr.com

Київський районний суд Сімферополя оштрафував одного з семи студентів, які збирался зняти відеоролик на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR. Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, Олексія Єфремова в суді назвали «організатором несанкціонованого мітингу» і звинуватили його в «опорі арешту».

Єфремова оштрафували на 20 тисяч рублів за організацію несанкціонованого мітингу і ще на 500 рублів за опір арешту.

Олексій Єфремов повністю заперечує свою провину. За його словами, він не чинив опір при арешті.

Відео дня

На судовому засіданні свідків не допитували, крім двох поліцейських, -повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Читайте такожКримських татар "практично примушують до депортації" - Лутковська

Адвокат Джеміль Темішев повідомив, що захист має намір подавати апеляцію «аж до Москви та Європейського суду з прав людини». Він зазначив, що «доказова база слабка».

Інші студенти знаходяться біля будівлі суду, слухання щодо них пройдуть пізніше.

Як раніше повідомляли Крим.Реалії, вранці 1 квітня почалося засідання Київського районного суду Сімферополя стосовно семи студентів, які збиралися зняти відеоролик на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR, який опівночі припинив мовлення в Криму через відмову Роскомнадзора видати ліцензію на роботу.

Студентів затримала поліція у Воронцовському парку Сімферополя 30 березня. Вони зібралися в парку Сімферополя, але коли почали знімати, з-за рогу вийшов загін поліції. Їх затримали, відвезли у відділення, протримали там більше трьох годин.

За словами студентів, їм не зачитали прав, на них чинили психологічний тиск.

Читайте такожКириленко хоче надати ATR право мовлення в Україні

Студентам закидають «проведення несанкціонованого мітингу».

Адвокат Джеміль Тамішев клопотав про перенесення засідання, щоб краще ознайомитися зі справою. Однак суд йому в цьому відмовив. За його інформацією, всіх сімох студентів судитимуть окремо.

З 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення. До кінця березня йому так і не вдалося зареєструватися в якості ЗМІ згідно російському законодавству.