Голова МЗС сказав, що українська сторона вірить, що зможе повернути усіх українців / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що формула обміну заручників "всіх на всіх" не є життєздатною.

Про це Пристайко сказав в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

Глава МЗС заявив, що Україна має людей, яких можна обміняти для звільнення українських заручників.

Відео дня

“В Україні є теж затримані люди, які робили теракти на нашій території, які стріляли в наших людей, і які займалися підривною діяльністю. Певна частина є. Чи настільки це цікаво Путіну, - ми з вами бачили по тому як (вони) приймали в аеропорту, і як українці приймали в аеропорту (звільнених політичних в'язнів і моряків - УНІАН)”, - сказав Пристайко.

Читайте такожУ Росії та в анексованому Криму залишаються понад 110 українців - омбудсмен

При цьому глава МЗС сказав, що українська сторона вірить, що зможе повернути усіх позбавлених волі українців. “Ми в цьому напрямку працюємо”, - заявив він.

“Що стосується обміну, то я вам скажу, що ідеальна формула прописана - “всіх на всіх”, і яка всім дуже подобається. Насправді, вона не є життєздатною”, - заявив міністр.

У цьому зв'язку глава МЗС розповів про складнощі погодження, і зокрема кого саме вважати тими людьми, які підлягають обміну “всі на всі".

“Коли у цих списках з’являються кримінальні авторитети, які є друзями тих, що знаходяться з того боку (на окупованих територіях Донбасу - УНІАН), і їх намагаються запихнути в список як матеріал для обміну, а насправді це люди, які не мають ніякого відношення до цього конфлікту, - тоді ці списки не погоджуються”, - заявив глава МЗС.

Нагадаємо, раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що українська влада продовжує переговори про наступний обмін утримуваними особами з Росією, проте розкривати деталі діалогу зараз не варто.