Напередодні піротехніки шукали біля мосту вибухонебезпечні предмети / facebook.com/ato.news

На відеохостингу YouTube запустили онлайн-трансляцію відновлення мосту у селищі Станиця Луганська на Луганщині.

Читайте такожПопри саботаж окупантів, Україна відновила роботу єдиного КПВВ на Луганщині, який пропускає автоЗа інформацією Луганської обласної державної адміністрації (ОДА), напередодні на місце доставили необхідну техніку.

«Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» під зруйнованою частиною мосту розпочали планування ґрунту за допомогою екскаватору. Завезено 19 плит для влаштування фундаменту. Співробітники ДСНС продовжили роботи по зрізанню дерев та чагарнику на лівому узбіччі дороги. Крім цього, піротехнічний підрозділ ДСНС проводив роботи з очищення місцевості біля дороги від вибухонебезпечних предметів», – говориться в останньому повідомленні ОДА щодо проведення робіт біля зруйнованого мосту.

Як повідомляв УНІАН, Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

Читайте такожУ Луганській області СБУ затримала бойовика-іноземця18 липня на той час представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення про демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській та його відбудову.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.

24 серпня українська сторона СЦКК заявила, що окупаційна влада відмовляється демонтувати фортифікаційні споруди поблизу Станиці Луганської, що не дозволяє розпочати ремонт зруйнованої частини мосту.

29 серпня прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що бойовики встановили біля мосту у Станиці Луганській нову фортифікаційну споруду.

2 вересня українська сторона демонтувала останню фортифікаційну споруду, що розміщена в районі КПВВ «Станиця Луганська».

Водночас бойовики не знесли будку, що створюватиме перешкоди під час ремонту мосту.