Апеляційний суд Харківської області відмовився відпустити на свободу затриману за підозрою у тероризмі громадянку Росії Ларису Чубарову, відому на прізвисько “Тереза”.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, 23 квітня, розглянувши апеляційну скаргу захисту підозрюваної.

Читайте такожЗатримана напередодні в Харкові російська диверсантка допитувала полонених військових - СБУ

Відео дня

Суд постановив залишити обрану Чубаровій 8 квітня Київським районним судом Харкова міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без можливості внесення застави.

Коментуючи рішення суду, представник прокуратури наголосив, що у слідства є докази скоєння Чубаровою низки злочинних дій, які кваліфікуються як посягання на територіальну цілісність та незалежність України, незаконне зберігання вибухових речовин тощо.

Прокурор підкреслив, що у слідства є достатньо доказів, що підозрювана була активним учасником терористичної організації “ДНР”, що вона входила в керівний склад так званого “міністерства держбезпеки ДНР”.

Представник держобвинувачення висловив задоволення ухваленим рішенням та наголосив, що з огляду на те, що Чубаровій висунуто обвинувачення за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність), закон не передбачає іншої міри запобіжного заходу, крім тримання під вартою.

Читайте такожСБУ затримала росіянку, підозрювану у підриві стели у Харкові (фото)

У свою чергу Чубарова висловила переконання, що кримінальна справа проти неї сфабрикована СБУ тому що вона є громадянкою Росії. Підозрювана зауважила, що їй не відомо походження фотографій, на яких начебто вона зображена зі зброєю.

Чубарова визнала, що у Харкові була координатором медичної служби Антимайдану.

За її словами, в ізоляторі тимчасового тримання у Харкові до неї ставилися добре.