REUTERS

Як повідомляє Польське радіо з посиланням на глав дипломатії Польщі та Румунії, обидві країни виступлять із такою позицією під час саміту Східного партнерства, що має вже невдовзі відбутися у Ризі.

Так, міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина наголосив, що Україна та Грузія рухаються у доброму напрямку, здійснюючи кроки для того, аби візи були скасовані. Він заявив, що Польща буде підтримувати обидві держави на їхньому шляху до скасування візового режиму.

Читайте такожЗ червня українці будуть здавати відбитки пальців для отримання шенгенських віз

Відео дня

«Це буде також перший крок у їхньому європейському прагненні. Здається, що саміт в Ризі мав би підтвердити очікування та добру волю Європи у цих питаннях», - сказав Схетина.

Згідно з повідомленням, схоже висловився і глава румунської дипломатії - Богдан Ауреску нагадав, що як Польща, так і Румунія вже мають добрий досвід з Україною у рамках так званого малого прикордонного руху.

Як зазначається, про скасування віз свідчить також приклад Молдови. Громадяни цієї країни, у рамках Східного партнерства, можуть подорожувати по Європейському Союзі без додаткових документів.

«Минув рік після скасування віз для громадян Молдови. 500 тисяч з них вже отримали біометричні паспорти і тому вони можуть їхати в ЄС. Це велика вигода для мешканців Молдови, які можуть завдяки цьому вільно переміщатися, але це й також користь від того, що країна наблизилася до держав Спільноти», - ствердив Ауреску.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві закордонних справ України вважають, що введення безвізового режиму України з Євросоюзом буде відкладено до початку 2016 року.