НАБУ напередодні затримало чиновницю-шахрайку з Офісу президент / фото УНІАН

За погодження прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективами Національного антикорупційного бюро України повідомлено про підозру керівнику одного з головних департаментів Офісу президента України, екс-заступниці міністра культури України та їх співвиконавцю, яких затримали на вимаганні хабара в 300 тис. доларів.

Читайте такожАнтикорупційне бюро передало до суду справу екс-глави НАЗК Корчак

Про це повідомляє прес-служба САП.

Відео дня

Вказаним особам інкримінується закінчений замах на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вимоги службовій особі, яка займає відповідальне становище, тобто вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Наразі готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Слідство триває.

Як повідомляв УНІАН, 12 листопада співробітники НАБУ затримали керівника одного з головних департаментів Офісу президента України, її спільницю – колишню заступницю міністра культури (2011 р.) та інших учасників угруповання на вимаганні 300 тис. доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України».

Їх було затримано одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. доларів.