Для жінок-військовослужбовців розробили нові зразки повсякденної форми. З наступного року Міністерство оборони планує оновити базовий гардероб для військових.

Сорочки, джемпер, нові штани, кашкет, краватка, пальто оверсайз - все це майже рік дівчата випробовували на собі. І ось - завершальний етап. Якою може бути форма для жінок-військових, йдеться в сюжеті ТСН.

Повсякденну жіночу форму в управлінні матеріального забезпечення почали розробляти з 2018 року. Під час її розробки, зазначають, вивчали досвід країн-членів НАТО.

"Для нас пріоритетна, звичайно, польова форма одягу. Проте ми не забуваємо й про повсякденну", - зазначають у Міноборони.

Так, наприклад, істотно модифікували краватку. Яка жінкам дуже подобається. Але зі взуттям, розповідають, була війна. Різній віковій групі подобаються різні моделі. Молодші просили високі підбори, старші ж навпаки. А моделі, які були на шнурівках, взагалі довелося прибрати.

Читайте такожУ ЗСУ вводять нові військові звання

"Каблук досить стандартний, хороший. Ми ж повинні ще крокувати, а для цього треба мати зручне взуття", - кажуть жінки-військові, які протестували підбори.

Зимове вбрання зробили стандартним, товстішим. "Пальто прямого крою, немає талії. Стандартне, як "шанель", - зауважує Лілія Темченко, старший радіотелефоніст.

Втім, її колега Інна, нововведення оцінила. Офіцер юридичної служби каже, що "оверсайз" зараз у моді.

Але найбільш витончена деталь - це кашкет. Головний убір став більш елегантним, таким, який більше підходить жінці та її охайній зачісці, бо на попередній, більш чоловічий, кожен раз надходили скарги. Проектували кашкет довго. І за весь цей час виготовили майже два десятки моделей, які постійно удосконалювалися. І тепер, зізнаються військові, прийшли до моделі, яка подобається майже всім представницям прекрасної статі.

"У нас в армії гендерна рівність, але коли одягаєш форму одягу такого типу, як от кашкет, спідниця, підбори, поліпшується настрій", - зізнається військова Інна.

Щодо штанів та сорочок - тут без зауважень, жінки-військові задоволені удосконаленнями цих зразків.