REUTERS

"Слідчими лінійного відділу на станції Артемівськ УМВС України на Донецькій залізниці під час розслідування кримінального провадження за фактами протидії незаконній господарській діяльності, захоплення державних будівель і грабежу у великих розмірах, був виявлений додатковий факт - фінансування тероризму", - йдеться у повідомленні МВС України.

Так, вищезгаданий чиновник входив до складу злочинної групи, яка незаконно заволоділа документами та майном однієї з транспортних державних компаній на суму 432 млн грн.

"Маючи у своєму розпорядженні транспортні засоби і механізми для завантаження і відправки незаконно видобутої вугільної продукції, зловмисники, користуючись реквізитами транспортного підприємства, а також, використовуючи завідомо підроблені документи про законність походження вугілля, відвантажили на одну з теплоелектростанцій України антрацит вагою 3 889 тис. тонн на суму близько 420 млн грн", - повідомили в МВС.

Відео дня

Читайте такожРосія відгородилася від "ДНР" і "ЛНР" 100-кілометровим ровом

Зазначається, що кошти від реалізації вугільної продукції залишилися на окупованій території Донецької області, чим профінансовано існування так званої ДНР.

Інформацію за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Триває слідство.