matchday.ua

Завдяки його ініціативі та підтримці жителів Хорватії, які приєдналися до гуманітарної акції, організований відпочинок для 300 дітей переселенців із зони АТО. Про це повідомляє MatchDay

30 травня перша група дітей у складі 150 осіб на трьох автобусах вирушиладо Спліту, де протягом двох тижнів діти зможуть оздоровитися біля берегів Адріатичного моря. Наступна група з 150 дітей свої канікули в Хорватії проведе у серпні. Відпочивати вони будуть у містах Макарска і Трогір.

matchday.ua

«Все почалося з гуманітарної акції, організованої для українців, у нас в Хорватії, — розповів Івіца Піріч. — Я тоді пообіцяв, що за свої гроші організовую відпочинок біля моря в Хорватії для 50 дітей, проте потім цю ідею підхопив в Україні благодійний фонд «Допомога Дніпра». Першим мені зателефонував Геннадій Корбан, потім підключився Посол України в Хорватії Олександр Левченко і представники Адміністрації Президента України. І в результаті вийшло організувати відпочинок для 300 дітей. Перша група вже виїхала з Дніпропетровська».

Відео дня

Читайте такожЦього року на Закарпатті планують оздоровити понад 35 тисяч дітей

«Упевнений, що українські діти проведуть незабутні канікули. Я їх зустрів у Києві на вокзалі, і ми разом на автобусах поїдемо через всю західну Україну, побачимо Угорщину, і потім діти будуть відпочивати в Хорватії. Крім моря, вони побувають на екскурсіях, до них в гості приїдуть поспілкуватися зірки хорватського спорту. Це дуже важливе психологічне розвантаження для них. І це я знаю по собі, оскільки, коли мені було 13 років, в Хорватії теж почалася війна і нас групою дітей вивезли на відпочинок до Словенії. Я запам'ятав це на все життя. Упевнений, так буде і з українськими дітьми, яким потрібні позитивні емоції в такий непростий для України час. Я прожив в Україні більше п'яти років, для мене це друга рідна країна після Хорватії. Упевнений, що українці подавлять цю агресію і країна буде європейською державою», — підсумував Івіца Піріч.