Торнадо / wikipedia.org

Затримано працівника роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» ГУМВС України у Луганській області, який, за інформацією правоохоронців, чотири дні катував жінку.

Слідчий відділ прокуратури Луганської області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури.

Працівника міліції затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру» Вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

Відео дня

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокурора Луганської області.

Читайте такожЗМІ: обшук бази "Торнадо" минув спокійно

Як повідомляв УНІАН, 17 червня суд заарештував вісьмох бійців роти "Торнадо" за скоєння ряду тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури України, досудовим розслідуванням встановлено, що командир роти в період з січня до середини березня 2015 року з метою вчинення тяжких злочинів на території дислокації батальйону в Привільному Луганської області, у тому числі незаконного позбавлення волі та викрадення місцевих жителів, створив злочинну організацію з підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували їх.

Раніше особовий склад роти «Торнадо» відмовився виконувати вимоги слідчих і під загрозою застосування зброї не дозволяв провести обшуки за місцем розташування роти.

20 червня слідчі та прокуратура почали обшук на базі розформованої роти «Торнадо» у Привільному.