Радио Свобода

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомив речник Федеральної служби нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій, більше відомої як «Роскомнагляд», Вадим Ампелонський російським агентствам, сайт заблокований на території Росії на вимогу Генеральної прокуратури цієї країни.

Раніше в понеділок, 22 червня, Генеральна прокуратура Росії повідомила, що вимагає порушити кримінальну справу щодо російського Товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль», бо побачила в оприлюдненій організацією пам’ятці для туристів «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії». У зв’язку з цим Генпрокуратура також вимагала заблокувати доступ до сайту «Громадського контролю».

Відео дня

Читайте такожРосія відреагувала на продовження санкцій проти анексованого Криму

Голова Товариства захисту прав споживачів Михайло Аншаков в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що пам’ятка була складена у відповідь на численні скарги росіян на неможливість отримати візу в іншу країну після відвідин Криму.

Аншаков зазначив, що ні МЗС Росії, ні «Ростуризм», які повинні давати відповідні рекомендації, не попереджають росіян про можливі негативні наслідки поїздки до окупованого Криму.

Читайте такожПотяги до Криму найближчим часом не ходитимуть - Держприкордонслужба

Як повідомляв УНІАН, російське Товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль" (ТЗПС), яке раніше добровільно вирішило увійти до списку іноземних агентів, опублікувало поради для росіян, які вирішили провести канікули в анексованому Криму.

Зокрема у повідомленні товариства йшлося, що, згідно з чинним Договором між РФ і Україною про російсько-український державний кордон, а також іншим міжнародним документам територія півострова Крим вважається українською.

В організації зазначили, що законом України передбачено особливий порядок в'їзду на окуповані території: в'їхати туди можна тільки на діючих пунктах пропуску через державний кордон України з проставленням відповідних відміток у паспортних документах чи в імміграційних картках.

Турист, який відвідав територію Криму без отримання відповідного дозволу, буде порушником закону України про статус окупованих територій.