Фото УНИАН

Про це йдеться в листі МОН щодо протидії пропаганді сепаратизму та антиукраїнській ідеології в системі освіти, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте такожПорошенко закликає відкрити українське представництво Facebook

У листі до регіональних департаментів освіти та педагогічних колективів навчальних закладів зазначається, що у зв’язку з військово-політичною та інформаційною агресією проти України різні «русскомировські» організації намагаються під виглядом громадських акцій та засобами видань впливати на учнів, студентів, педагогів, освіту в цілому, пропагуючи ворожу інтересам України ідеологію та розпалюючи сепаратизм.

Відео дня

Зокрема, в листі сказано, що до міністерства звертаються батьки, а також є інформація в ЗМІ, що на освіту «намагаються впливати різного роду «русскомировські» структури, серед яких називають «Русский мир», «Русское единство», «Одна Родина», «Русскоязычная Украина», «Русская школа».

Читайте такожДержкіно заборонило до показу в Україні 162 російські фільми та серіали

Міністерство освіти і науки України наголошує освітянам на неприпустимості співпраці з такими організаціями і структурами, зокрема щодо проведення спільних з ними заходів, поширення літератури та інших матеріалів, які ними пропонуються.