REUTERS

Про це в інтерв'ю BBC заявив прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, який очолює розслідування, передає РБК-Україна.

"Це не єдина правдоподібна версія, але це найбільш достовірна версія нашого розслідування. При цьому ми як і раніше розглядаємо й інші сценарії. Один з них це те, що ракета "Бук" була запущена з іншого району, іншого місця. Також ми вивчаємо технічну спроможність версії, що літак міг бути збитий ракетою класу "повітря-повітря". Це необхідно для того, щоб при проведенні судових слухань ми могли показати, що інші версії неспроможні", - заявив Вестербеке.

Прокурор також сказав, що розслідування ще не дійшло до етапу, коли з'являються певні підозрювані. "Звичайно, є коло людей, які нас цікавлять, але нинішній етап розслідування поки не дозволяє вказувати на конкретних підозрюваних", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожБойовики збили "Боїнг" навмисне з допомогою наданих Росією ракет - прем'єр Австралії

"Я дуже сподіваюся, що до кінця року ми досягнемо достатніх результатів, щоб розповісти про те, що стало причиною трагедії і, можливо, нам вдасться вказати на тих, хто несе за це відповідальність", - додав Вестербеке.

Раніше УНІАН повідомляв, що спільна міжнародна слідча комісія має в своєму розпорядженні докази, що дозволяють притягнути до відповідальності певних осіб, причетних до сбитию 17 липня 2014 року над Донбасом малайзійського авіалайнера.