УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив з нагоди вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого на світському заході на Михайлівській площі у Києві.

"Є всі підстави ототожнювати Володимирове Хрещення із свідомим європейським вибором. Це головне, на чому я хотів наголосити сьогодні. Упродовж тисячоліття українці виборювали право на власну ідентичність, незалежність, на наш український європейський вибір. І сьогодні ми знову повертаємося до Європи немов до рідної домівки. Боротьба проти російської агресії – це битва за Україну, але водночас це війна на Сході континенту і за саму Європу, за її фундаментальні цінності: за волю, за демократію, за свободу", - зазначив він.

Читайте такожПорошенко запевняє, що держава не буде тиснути на процес створення єдиної церкви

Відео дня

Порошенко також наголосив, що "сьогодні, коли наша держава мужньо бореться проти російської агресії, нам особливо потрібна єдність всього світу з Україною і єдність всередині держави".

"Переконаний, що шлях до розбудови сильної, економічно потужної, демократичної європейської держави, ми пройдемо з упевненістю і твердою вірою... І нехай на цьому шляху з нами буде сміливість і далекоглядність Володимира Великого, що охрестив наших предків на берегах Почайни та Дніпра, а Дніпро для нас є святої рікою, наче Йордан. І Київ, до речі, не дарма називали другим Єрусалимом", - додав глава держави.

Читайте такожПорошенко вклонився чудотворним іконам Богородиці у Києво-Печерській лаврі

Як повідомляв УНІАН, у Києві проходять заходи з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України й 1000-річчя упокоєння Святого Рівноапостольного Князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави, хрестителя Русі-України.

Раніше вранці президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистому молебні з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України й 1000-річчя упокоєння князя Київського Володимира Великого.

Службу відправив Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.