УНИАН

Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні звіті Організації з безпеки і співпраці в Європі за четвер, 30 липня.

Як повідомляється у звіті, группа спостерігачів СММ ОБСЄ відвідала в окупованому Луганську чотири склади, де спостерігала за розвантаженням 45 вантажівок із російського «гумконвою», що прибув у той же день.

Відповідальний за склади бойовик повідомив спостерігачів, що у складі російського «гумконвою» було 408 тонн продуктів, 44 тонни медикаментів та 100 тонн шкільних підручників.

Відео дня

Читайте такожЗа рік на Донбас вдерлися понад 3,8 тисячі російських вантажівок у складі "гумконвоїв"

Як повідомляв УНІАН, зранку, 30 липня, колона МНС Росії з так званою гуманітарною допомогою для Донбасу, окупованого проросійськими бойовиками, вирушила у бік українсько-російського кордону. У складі "гумконвою" понад 100 автомобілів, які везуть понад 1000 тонн гуманітарних вантажів. Серед них – продукти харчування, медикаменти та навчальна література.

Також, спостережна місія ОБСЄ, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» та «Донецьк» у Ростовській області, заявила, що у черговому російському "гумконвої", який вранці, 30 липня, незаконно вдерся на Донбас, були помічені прапори терористичних організацій "Новоросія" та "ЛНР".