Большинство украинцев выбирает для отдыха Турцию / turkeiurlaubreisen.com

За цим показником Україна посіла 9 місце в рейтингу країн, чиї громадяни перетнули кордон Туреччини у червні, свідчать дані статистики Міністерства культури і туризму Туреччини.

Читайте такожЦього року українські туристи їдуть за кордон на 35-40% рідше, ніж минулого

У свою чергу "Центр розвитку туризму" зазначає, що загалом у першому півріччі за кордон вирушило удвічі менше українців, ніж рік тому. А туристи, що виїжджають за кордон, намагаються витрачати на відпочинок менше коштів, вибирають більш дешеві напрямки. У зв'язку з цим в турецькому відомстві зазначили, що незважаючи на це, Туреччина залишається найпопулярнішим напрямком серед українців.

Відео дня

Так, за підсумками шести місяців цього року туристичний потік з України до Туреччини склав 284 663 людини, що всього на 4,88% менше, ніж за аналогічний період 2014 року. Україна опинилася на 13 місці у рейтингу країн, чиї громадяни відвідали Туреччину в січні-червні 2015 року. У Міністерстві культури і туризму Туреччини відзначають, що на тлі загального падіння виїзного туризму в Україні, зменшення кількості українців, які подорожують до Туреччини, можна вважати незначним, і прогнозують, що показники туристичного потоку з України до Туреччини залишаться близькими до рівня 2014 року. "Вважаю, що і надалі кількість українців, які подорожують до Туреччини, залишиться стабільною", – сказав аташе з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні Берат Йилдиз.

Турецьке відомство зазначає, що лідером за кількістю туристів цьогоріч є Німеччина. За півроку кількість німецьких туристів, які відпочили в Туреччині, склала 2 109 763 осіб, що на 10,95% більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Також у першу п'ятірку рейтингу країн, чиї громадяни відвідали Туреччину в першому півріччі увійшли Росія (1 454 618 осіб), Великобританія (950 313 осіб), Болгарія (828 418 осіб) і Грузія (825 378 осіб).