Жанна Немцова / tsn.ua

Дочка загиблого в лютому 2015 року російського опозиціонера Бориса Нємцова заявила, що передасть 700 тисяч євро на підтримку благодійних проектів в Україні.

Про це Жанна Нємцова сказала4 серпня у Варшаві напередодні вручення їй престижної польської Премії Солідарності імені Леха Валенси, повідомляє Польське радіо.

"Частина премії в розмірі 700 тисяч євро буде спрямована на благодійні проекти в країнах Східного партнерства. Такі умови цієї премії. Усі ці благодійні проекти будуть фінансуватися переважно в Україні, яка зараз страждає від жорстокої війни. Мова йде про підтримку сімей Небесної сотні. Це також ремонт шкіл та придбання обладнання в регіонах України, де багато переселених осіб. Крім того, буде підтримка кримськотатарського телеканалу у вигнанні, який зараз працює в Києві. Це оплот свободи слова та об'єктивні новини про ситуацію на півострові", - підкреслила Нємцова.

Відео дня

Також дочка загиблого політика додала, що планує виділити гранти білоруському сайту Хартія'97, головним редактором якого є Ната Радіна.

Премія Солідарності – це заснована польським зовнішньополітичним відомством нагорода, яка присуджується за видатну діяльність заради поширення і захисту демократії та громадянських свобод. Лауреат премії отримує статуетку, а також 1 мільйон євро. Премія Солідарності складається з трьох частин: 250 тисяч євро призначені для самого лауреата, 700 тисяч євро будуть витрачені на програми, які визначить лауреат і 50 тисяч євро – на поїздку переможця або вказаних ним осіб до Польщі.

Жанна Нємцова також зазначила, що 250 тисяч євро, призначені їй особисто, будуть спрямовані до Фонду імені Бориса Нємцова.

Читайте такожНємцова вбили за опозиційність, підтримку України та Charlie Hebdo - підозрюваний Губашев