УНИАН

Про це повідомляє низка угорських ЗМІ з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра країни, передає Мукачево.net. Зазначається, що більше половини з цієї кількості хочуть отримати угорський паспорт незаконним шляхом. Через це в Будапешті почали ретельно перевіряти надані документи з метою позбавлення громадянства.

Один із шляхів виявлення шахраїв передбачає перевірку на українсько-угорському кордоні знання угорської мови громадянами з угорським паспортом. Якщо власник угорського паспорта не може дати відповіді на угорській мові, на нього складають акт, що може призвести відкликання громадянства.

Читайте такожПорошенко надав українське громадянство Марії Гайдар та російському журналісту Федоріну (фото, відео)

Відео дня

Наголошується, що українці з угорськими паспортами, отриманими незаконним шляхом, намагаються перетинати кордон зі Словаччиною, щоб уникнути мовних перевірок.

Також повідомляється, що документи можуть визнати недійсними через істотні відмінності у фотографіях. Зафіксовані випадки, коли тести на знання мови проходила зовсім інша людина, а не та, яка надавала документи. Українці в свою чергу потім змінювали своє ім'я і прізвище на угорське, щоб знизити ризик бути спійманими на підробці.