facebook.com/Batkivshchyna

Про це в Twitter повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін.

«Зал заповнений козаками замість журналістів. Нікого з преси не пустили. Ось вам і відкритий суд», - написав Фейгін.

За його словами, крім справи Савченко сьогодні в Донецькому міському суді інші справи не розглядаються.

Відео дня

«Жоден потерпілий не присутній у залі суду», - написав Фейгін.

Читайте такожСправу Савченко розглядатимуть одразу троє суддів, засідання відбудеться 22 вересня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Донецький міський суд Ростовської області почне слухання по суті кримінальної справи проти Савченко.

Справа Савченко буде розглянута колегією з трьох суддів. 15 вересня в Донецькому міськсуді відбулися попередні слухання у справі української льотчиці.

Тоді суд визначив 4 перші дні засідань з розгляду справи Савченко: 22 вересня, 29, 30 та 1 жовтня, початок засідань - в 11.00.

Раніше Фейгін повідомив, що захист наполягає на зміні запобіжного заходу на будь-який, не пов'язаний з триманням під вартою. Але суд міста Донецька задовольнив клопотання російської прокуратури і залишив Савченко під вартою ще на 6 місяців.

Довідка УНІАН. Савченко влітку 2014 року викрали терористи на Донбасі і перевезли в Росію. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої смерті.

26 жовтня 2014 року на позачергових виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина». Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

В обвинувальному висновку у кримінальній справі йдеться про її звинувачення у замаху на вбивство та вбивство.

За даними адвоката льотчиці, їй загрожує максимальний строк ув'язнення - 25 років.