УНИАН

Про це заявив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль, передає "112 Україна".

"Наскільки я дізнався у організаторів блокади, то мова йде не про абсолютну енергетичну блокаду, а те, що нагадувало початок 90-х років, коли світло вимикали на час, тобто за графіком давали. Це, звичайно, не призведе до таких катастрофічних умов, але буде дуже неприємним і для влади, і для багатьох мешканців Криму", - сказав він.

За його словами, російська "влада" Криму дуже нервує через товарну блокаду Криму.

Відео дня

Читайте такожУ шкільних підручниках Казахстану Крим позначили як частину РФ, МЗС направило ноту протесту

"Так, ціни на деякі товари зросли, мені зараз важко говорити: це сезонне зростання цін, все ж осінь, і люди великими партіями закуповують на зиму овочі і так далі, або це пов'язано з блокадою. Однак те, що місцева влада дуже нервує, м'яко кажучи, через блокаду, це видно неозброєним оком. На мій погляд, ще є певні запаси продуктів, товарів і т. д., які були завезені з України, з материкової частини Росії до Криму, і поки що, на мій погляд, такого ажіотажу ми не бачимо. Однак якщо блокада триватиме, я думаю, що з цінами і з дефіцитом певних товарів ми все ж будемо стикатися", - розповів він.

При цьому Джеляль зауважив, що залізничне сполучення з Кримом перекрито.

Читайте такожОкупаційна влада Севастополя відмовилась оголосити сьогодні вихідний з нагоди свята Курбан-байрам

"Наскільки заявили організатори блокади, і ті журналісти, і ті люди, які підтримують блокаду, і залізничне сполучення з Кримом буде перекрито. В принципі, це на великій кількості людей, на мій погляд, не позначиться, найбільше проблем буде у заводу "Кримський титан", який поставляв певні матеріали для виробництва. І, звичайно, якщо завод зупиниться, то десь 400 людей можуть залишитися без роботи", - уточнив він.

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який везе товари до Криму, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно будуть пропускати пішоходів і легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією.