REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це йдеться в офіційному звіті, який був оприлюднений у вівторок на військово-повітряній базі Нідерландів.

Читайте такожКатастрофа Boeing 777 була спланованою операцією російських спецслужб - Яценюк

"Рада безпеки (Нідерландів) вважає, що, скоріш за все, всі знепритомніли після влучання (ракети)", - йдеться в документі.

Відео дня

Зокрема, зазначається, що не було знайдено ні фотографій, ні текстових повідомлень на таких приладах, як мобільні телефони. "Такого роду повідомлення та фотографії були знайдені після декількох інших падінь літаків", - зазначається в доповіді.

Як повідомляв УНІАН, Рада безпеки Нідерландів сьогодні, 13 жовтня, оприлюднила звіт про причини катастрофи літака Malaysia Airlines МН17 у липні 2014 року на Донбасі.

Встановлено, що літак був збитий ракетою "Бук".

Зокрема, згідно зі звітом, авіакатастрофа "сталась через детонацію боєголовки типу 9N314M, яку випустили із зенітно-ракетного комплексу "Бук" на сході України".

За словами голови Радбезу Нідерландів, в результаті вибуху передня частина літака була зруйнована, а літак розламався у повітрі.

Він констатував, що троє членів екіпажу в кабіні загинули на місці.

Водночас паралельно у Нідерландах триває окреме кримінальне розслідування, яке покликане виявити конкретних винуватців авіакатастрофи. До цього процесу залучені слідчі з Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України. На його результати очікують до кінця року.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області.

Загинули усі 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.